Inspiratie voor de gerechtjes op onze menukaart halen we óveral vandaan.

We struinen stad en land af op zoek naar nieuwe ideeën, bijzondere smaken en verrassende combinaties.

En ja, daarvoor gaan we ook de grens over. In De wereld rond… Zusje menukaart! delen we niet alleen een aantal van onze internationale recepten met je, maar gaan we ook terug naar de oorsprong van het gerecht. En mocht je door ons verhaal geïnspireerd raken: we delen ook een aantal toffe traveltips met je. Fijn!

Een onvervalste klassieker: de wrap pollo. Lekker pittig door de toevoeging van sambal, kruiden en de cajunsaus, maar ook heerlijk fris door de kruidenroomkaas. Bommetjevol smaak en lekker kleurrijk. Nét als Mexico zelf.

Pak eens een Mexicaans festivalletje

Wil je wel eens wat anders dan Pinkpop of Lowlands? Doe eens gek en ga naar Mexico! Want in de stad Guanjuato vindt elk najaar het kunst- en cultuurfestival Cervantino plaats. Volgens velen is dat drie weken lang dé plek waar alle artiesten over de hele wereld moeten zijn. Sowieso is de stad Guanjuato het bezoeken waard. Er hangt een fantastische sfeer (het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst) en de gekleurde huisjes en kronkelige straten zorgen voor prachtige plaatjes. Ook buiten het festival is er overigens volop kunst en cultuur dankzij de vele musea en galerijen.

Ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… roze!

Het kleine vissersdorpje Las Coloradas ligt in het noordoosten van het schiereiland Yucatán. Een supermooi gebied om te bezoeken, onder meer omdat er flamingo’s, krokodillen, zeeschildpadden, jaguars en zeevogels leven. Maar wat Las Coloradas écht bijzonder maakt zijn de meren, die zijn namelijk roze! Het water is er ongelooflijk zout en daardoor rijk aan microscopisch kleine roze algen, plankton en garnalen die goed gedijen in het zoute milieu. Wanneer het water verder verdampt door de zon, worden deze organismen steeds meer geconcentreerd. Dit is overigens ook de reden waarom de flamingo’s roze zijn. Zij eten de roze plankton en garnalen, waardoor hun witte vleugels roze kleuren (weer wat geleerd!).

[bronnen]: via wearetravellers.nl & reisgenie.nl

En zo maak je de wrap pollo (met pikante kip, paprika, ui en kaas) zelf!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 Tortillawraps
  • 50 gram roomkaas (bieslook)
  • 50 gram cajunsaus
  • 50 gram geraspte jonge kaas

Voor de vulling

  • 400 gram kipreepjes
  • 50 gram paprikablokjes
  • 50 gram ui (gesnipperd)
  • 20 gram Tex Mex kruiden
  • 5 gram sambal oelek
  • 20 gram boter

Bereidingswijze

Doe de boter in de koekenpan en bak de kipreepjes aan totdat ze rondom gekleurd zijn.

Voeg de paprika en de ui toe en bak het geheel totdat de ui glazig wordt. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het mengsel bakken totdat het beetgaar is.

Leg de wraps op een bord of op het keukenblad en smeer in met bieslookroomkaas tot 3 cm uit de rand. Spuit daar overheen wat cajunsaus en smeer deze uit over de roomkaas.

Verdeel de vulling over de vier wraps en strooi hier de geraspte kaas over.

Vouw de linker en rechter kant van de wrap naar binnen en rol de wrap zo strak mogelijk op.

Bak of gril de wrap voor het serveren even zodat deze mooi gekleurd is.

Serveer met een frisse salade en een ijskoud biertje.

Buen provecho!