Wauw, gewoon wauw.

Weet je nog, dat we in april ons Rondje Groen introduceerden? We waren heel benieuwd wat jij er als Zusje-fan van zou vinden. En wat blijkt, iedereen is MEGA enthousiast. Wat een liefde. Echt te gek!

Voor diegene die deze nieuwe ontwikkeling binnen ’t Zusje gemist heeft: we praten je graag nog even bij. Voor diegenen die fan zijn van ons Rondje Groen: hieronder delen we met heel veel plezier het recept van één van jullie favorieten. En voor allemaal: smakelijk! 🙂

Over het Rondje Groen

Wat is dat Rondje Groen nou precies? Heel simpel: met het Rondje Groen willen we onze gasten op een leuke, spontane en laagdrempelige manier triggeren om eens voor een groen gerechtje te kiezen. Heb jij het idee dat je maaltijd niet compleet is zonder een stukje vis of vlees? Dan heb je het mis, hoor! Met ons Rondje Groen laten we zien dat het écht heel lekker kan zijn en dat er veel meer mogelijk is zonder vlees of vis dan je op voorhand misschien zou denken. Maar hé, we verplichten je natuurlijk tot niks. We zouden het alleen supertof vinden als je het een keer wil proberen. En omdat we kleine gerechtjes serveren, is de stap om het te proberen natuurlijk zo gemaakt! Daarom zouden we willen zeggen: probeer het eens! Wie weet ben je daarna helemaal enthousiast en wil je thuis aan de slag met een groene maaltijd. In dat geval hebben we meteen al een receptje om aan je uitprobeerlijstje toe te voegen: onze krokante groentebuideltjes mét salsa rosso én sweet chili-yoghurtsaus. Hmm…

Recept

Krokante groentebuideltjes met salsa rosso en sweet chili-yoghurtsaus

zusje rondje groen

Ingrediënten

(voor 4 personen)

Groentebuideltje

  • 8 Rijstvellen voor springrolls van 10×10 cm
  • 150 gram bami groenten (fijngesneden)
  • 50 ml ketjap manis
  • 12 ml gembersiroop
  • ½ theelepeltje sambal
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 8 lange sprieten bieslook

Salsa Rosso

  • 2 gram peterselie (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 80 gram fijngesnipperde ui
  • 2 gram zout
  • 2 gram grof gemalen peper
  • 7 gram Franse mosterd (fijn)
  • 3 ml citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 gram tomatenpuree
  • 20 gram tomaat (in blokjes)

Sweet chili-yoghurtsaus

  • 20 ml bloemenhoning
  • Snufje zout
  • 45 ml water
  • 12 gram versgemalen Spaanse peper
  • 5 gram versgemalen gember
  • 3,5 ml sojasaus
  • 2 gram tomatenpuree
  • 5 ml citroensap
  • 10 gram crème fraîche
  • 60 ml volle yoghurt
  • 60 gram mayonaise
  • 2 gram peterselie (fijngehakt)

Gepofte cherrytomaatjes

  • 12 cherrytomaatjes aan de tak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Groentebuideltjes

Doe de ketjap, de gembersiroop, de sambal en de knoflook samen in een beslagkom en mix door elkaar. Meng de groenten erdoorheen en laat een half uur intrekken. Leg een rijstvel op een snijplank en smeer met een kwastje de randen in met water. Knijp de groenten goed uit en leg een handje in het midden van het velletje. Pak de puntjes bij elkaar, vouw het buideltje dicht en knoop er een bieslook sprietje omheen. Herhaal dit met alle buideltjes.

Salsa Rosso

Verwarm de olijfolie in de pan en voeg al roerend alle ingrediënten (op de tomatenblokjes na) toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel even goed doorwarmen. Voeg tot slot al roerend de tomatenblokjes toe en laat afkoelen.

Sweet chili-yoghurtsaus

Giet water in een steelpan en voeg de Spaanse peper, de gember, de honing, de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en het zout toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het goed afkoelen. Meng de crème fraîche, de yoghurt, de mayonaise en de peterselie erdoor. Bewaar het in de koeling.

Gepofte cherrytomaatjes

Knip de tomaatjes per drie los van de streng. Leg deze in een ovenschaal. Maak een papje van de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Pof de tomaatjes vier minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de tomaatjes afkoelen.

Opmaak bord

Neem vier tapasschaaltjes. Verdeel hier de salsa rosso over. Giet de sweet chili mayonaise in een zigzaggende beweging over de salsa rosso. Frituur de acht buideltjes op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn. Leg twee buideltjes per bordje op de salsa rosso. Leg hier een trosje van drie gepofte tomaatjes bij en maak het geheel af met een takje kervel.